Aangifte OB accorderen

De cliënt eenvoudig zijn aangifte laten goedkeuren.

Introductie

 

Na het controleren van de aangifte verstuur je de aangifte naar de cliënt. Voordat je de aangifte aan de Belastingdienst verstuurt moet de cliënt de aangifte accorderen. Als de cliënt akkoord is verstuur je de aangifte aan de Belastingdienst.

Je kunt de aangifte op verschillende manieren laten accorderen, afhankelijk van de accorderingswijze richt je het proces in. Je stelt de accorderingswijze per cliënt. 

Voordelen:

  • Verschillende accorderingswijzen
  • Per cliënt instelbaar
  • Volledig via de workflow af te handelen

Btw-aangifte accorderen via OutSite

Tip van de consultant


Als je de aangiften via OutSite of een externe portal laat accorderen moet het Profit Communication Center op de machine zijn geïnstalleerd. Je gebruikt het Profit Communication Center (PCC) voor het insturen van Office-documenten (Excel, Word en PowerPoint) als bijlage bij dossieritems en voor het bewerken van deze bijlagen vanuit Profit (Excel en Word).

Welke functionaliteit krijg je in

Wat richt je in.

1. Cliënt OB


 

 Je stelt per cliënt de accorderingswijze in. Dit doe je in de eigenschappen van de cliënt in InSite

Lees hier meer...

 

2. Workflow


 

Voor het accorderen van de aangiften via OutSite is het standaard type dossieritem -155 Aangifte OB (Profit) meegeleverd. Met dit dossieritem zijn ook twee workflows meegeleverd. Deze workflows zijn ingericht volgens de best-practice. Het is mogelijk de kopie van deze workflow aan te passen of een nieuwe aan te maken. Omdat de kopie van de workflow hier al is gekoppeld, werkt de aanpassing meteen.

Lees hier meer...

3. Akkoorddocument


 

Op omgevingsniveau leg je per jaar en per aangiftesoort de rapporten vast waarmee de aangiften klaargezet worden voor verzending. Dit is het fiscale rapport dat  ingestuurd wordt en uiteindelijk in de workflowstap terecht komt. Bij een cliëntengroep worden de rapporten overgenomen van de fiscale instellingen. Je kunt per cliëntengroep van de fiscale instellingen afwijken.

Lees hier meer...

4. Standaard inrichting


 

(checklist)

Controleer de standaard meegeleverde basisinrichting aan de hand van onderstaande rubrieken.

  • Autorisatie gecontroleerd
  • Rapportlay-out volledig
  • Berichtsjabloon in orde
  • Dashboard actief
  • Workflow gecontroleerd
  • Proces in testomgeving doorlopen

Conversie


Nadat je de inrichting hebt gedaan, moet je er nog voor zorgen dat de data in Profit komt te staan. Hoe je om gaat met conversiewerkzaamheden lees je hier.

Wat


 

Beschrijving


 

Advies


 

1. Communicatieprofiel

 

Als de aangiften via een externe portal worden geaccordeerd, wordt er bij het aanmaken van het elektronisch bericht een .pdf (akkoorddocument) en/of een .xbrl-bestand (aangiftebericht) aangemaakt. Deze bestanden worden weggeschreven naar een vaste locatie. 

Als je de aangiften via een externe portal laat accorderen moeten minimaal Microsoft Word, het Profit Communication Center en PDF Reader op de machine zijn geïnstalleerd.

2. Accountancyportal 

Om de aangiften OB beschikbaar te stellen via OutSite moet je een aantal zaken inrichten.

Vergeet niet om de PCC te installeren voordat je de aangiften via OutSite laat accorderen.

Dit vind je nu al standaard in Profit


We helpen je graag op weg met de standaarden die wij alvast voor je gemaakt hebben. Zo kan je sneller aan de slag. De standaarden zijn voor alle klanten beschikbaar.

Ga je nu starten met een nieuwe omgeving?


Als je vandaag gaat starten met een nieuwe omgeving die door ons wordt aangemaakt dan werk je met een template omgeving. Dit is een omgeving die naar de Profit-inrichting specifieke brancheonderdelen mee heeft gekregen. In deze omgeving hebben we bovenop de standaard Profit-onderdelen alvast inrichting voor je gedaan. Bijvoorbeeld aanvullende type dossier/workflows, declaratieprofielen, signalen, InSite-inrichting, autorisatie en weergaven.

Wat


 

Type


 

Beschrijving


 

Workflow aangifte OB (accorderen OutSite)

Type dossier/Workflow

Binnen de standaard is een workflow ingericht die de aangifte via AFAS Insite naar de accountancyportal stuurt. Na accordering door de cliënt wordt de aangifte automatisch verstuurd aan de fiscus.

 

Beschikbare cursussen


Wil je een cursus volgen over een onderwerp van dit thema?