Becon

De basis voor de uitstelregeling en schattingen.

Introductie

 

Voordat een belastingconsulent aangiften mag doen voor cliënten moet hij zich eerst aanmelden bij de Belastingdienst. Bij de aanmelding ontvangt hij een belastingconsulentnummer, kortweg: beconnummer. Dit beconnummer wordt afgedrukt op de aangiften van zijn cliënten. Binnen een belastingadviesorganisatie werken vaak meerdere consulenten, ieder met een eigen beconnummer.

Voorbereiding


Tip van de consultant


Je hebt in Profit de mogelijkheid om - zonder eigen beconnummer - toch een aangifte IB en/of Vpb bij de Belastingdienst in te dienen. Dit doe je door gebruik te maken van een dummy beconnummer. Voor het aanvragen van (Becon)uitstel via Profit is wel een geldig beconnummer nodig. Als je ervoor kiest om het dummy beconnummer te gebruiken is het dus niet mogelijk om via Profit uitstel aan te vragen.

Welke functionaliteit krijg je in

Wat richt je in.

1. Becon


 

De gegevens van de Contactpersoon en het BSN/fiscaalnummer zijn verplicht omdat deze nodig zijn bij het aanmaken van het uitstel- en aanwijspostbestand.

Lees hier meer.

2. Standaard inrichting


 

(checklist)

Controleer de standaard meegeleverde basisinrichting aan de hand van onderstaande rubrieken.

  • Autorisatie gecontroleerd
  • Rapportlay-out volledig
  • Berichtsjabloon in orde
  • Dashboard actief
  • Workflow gecontroleerd
  • Signalen gedeblokkeerd
  • Proces in testomgeving doorlopen

Conversie


Nadat je de inrichting hebt gedaan, moet je er nog voor zorgen dat de data in Profit komt te staan. Hoe je om gaat met conversiewerkzaamheden lees je hier.

Wat


 

Beschrijving


 

Advies


 

1. Dummy Becon

Werk je met Profit, maar ben je niet werkzaam bij een accountantskantoor? Wil je een aangifte via Profit naar de Belastingdienst versturen, maar kom je niet in aanmerking voor een beconnummer? Dan kun je een dummy beconnummer gebruiken.

Als je ervoor kiest om het dummy beconnummer te gebruiken is het dus niet mogelijk om via Profit uitstel aan te vragen.

Beschikbare cursussen


Wil je een cursus volgen over een onderwerp van dit thema?