BHV

Bij wie moet je zijn en hoe moet je handelen in geval van calamiteiten.

 

Introductie

Hopelijk heb je ze nooit nodig, maar als je ze nodig hebt zijn ze enorm belangrijk. De BHV-er.

Op deze pagina nemen we je mee hoe je een portaal realiseert waarop je alle informatie deelt met betrekking tot de BHV-ers in je organisatie.

Voordelen:

 • Alle informatie op één plek
 • Voor iedereen beschikbaar, zowel via InSite als AFAS Pocket.
 • Antwoord op de vraag: "Wie zijn onze BHV-ers?"

Dossieritems raadplegen en vastleggen

Maak je eerste workflow

 

Bereidje goed voorVoordat je direct aan de slag gaat met de inrichting is het goed dat je nadenkt over onderstaande vragen. Dit zijn bepalende keuzes voor de inrichting van het proces. Ga je dit samen oppakken met bijvoorbeeld een AFAS-consultant, zorg dan dat je deze vragen goed hebt voorbereid voordat de consultant op de stoep staat.
 

 1. Type dossieritem
  Controleer of de pagina BHV-portaal al bestaat in je omgeving. In dat geval is dit al ingericht en kun je aan de slag. 

Tip van de consultantOp het moment dat je de inrichting hebt staan en wilt gaan testen, maak dan eerst een kopie van je omgeving. Je kunt dan ongestoord testen, zonder dat iemand daar 'last' van heeft.

Ben je gestart op basis van een template?


Ben je gestart op basis van een template omgeving, dan is de kans groot dat we alle onderstaande inrichting al voor je gedaan hebben. In dit geval kun je direct aan de slag!

Om je een indruk te geven:

 

Wat richt je in

 

Documentsjabloon

Om informatie te kunnen delen gaan we in deze stap een documentsjabloon toevoegen. Voordeel hiervan is dat je bij de inrichting instelt wie deze documenten mag aanmaken en goedkeuren. Na publicatie komen de documenten automatisch in het nieuwsoverzicht bij de juiste medewerkers terecht. Zowel via InSite als via AFAS Pocket. 

1. Documentsjabloon


Je voegt het documentsjabloon BHV bericht toe in Profit.

Voor dit sjabloon stel je het volgende in:

 • Beschikbaar op InSite
 • Toelichting
 • Bestand koppelen

Lees hier meer.

4. Activeren


Als je het documentsjabloon zichtbaar maakt in InSite moet je dit sjabloon activeren in de eigenschappen van de site waarin je dit wilt gebruiken.

Lees hier meer.

2. Autorisatiegroep


Ons advies is om een aparte autorisatiegroep voor BHV aan te maken, waar je onderstaande autorisatie aan kunt toekennen:

 • Filterautorisatie
 • Pagina's InSite

Lees hier meer

3. Autorisatie sjabloon


Voor ieder documentsjabloon kun je aangeven wie deze mag aanmaken, beoordelen en lezen. Voor dit documentsjabloon adviseren wij:

 • Lezers - Medewerker
 • Auteurs - Autorisatiegroep BHV

Lees hier meer.

Inrichting van je site

We hebben nu een documentsjabloon beschikbaar. Nu komt de laatste, maar zeker zo belangrijke stap: We moeten toffe pagina's maken waarop dit beschikbaar wordt. Je begint met het maken van een portalpagina. Dit is een blanco pagina waarop je alle eerder gemaakte inrichting laat samenkomen. 

1. Portal pagina


Hier gaan alle eerder ingerichte onderdelen samenkomen. Probeer goed na te denken wat je als afdeling wilt delen aan informatie!

Lees hier meer.

2. Overzichten maken


Bij het aanmaken van een dossieritem of documentsjabloon heeft Profit al een overzicht voor je aangemaakt waarin alle aanvragen of documenten getoond worden.

In dit geval raden we aan om een extra overzicht te maken waarin alle openstaande aanvragen te zien zijn. 

Lees hier meer.

3. Plaatsen op je site


Je hebt nu een mooie pagina, waarop alles te vinden is over de BHV-ers. Laatste stap is om deze natuurlijk ergens in het menu te zetten of op een andere manier te zorgen dat medewerkers deze pagina weten te vinden!

Lees hier meer.

Beschikbare cursussen


Wil je een cursus volgen over een onderwerp van dit thema?