Externe accountancyportal

Aangiften accorderen via een externe portal. 

Introductie

 

Als je de aangiften door de cliënten wilt laten ondertekenen via een externe portal dan moet je gebruik maken van het communicatieprofiel Externe portal.

Voorbereiding


  • Voor het communiceren met de Belastingdienst heb je een Digipoort-certificaat nodig. Je moet zelf de benodigde certificaten aanvragen via een dienstverlener van je keuze.

Tip van de consultant


Je kunt, als je een Profit+ licentie hebt, meerdere Digipoort-certificaten vastleggen in je omgeving. Hierdoor kun je met meerdere Digipoort-certificaten communiceren met de Belastingdienst vanuit dezelfde omgeving. Je legt hiervoor bij de Becon vast welk certificaat gebruikt moet worden voor alle cliënten die onder de Becon vallen.

Welke functionaliteit krijg je in

Wat richt je in.

1. Communicatieprofiel


 

 Je kunt berichten en/of akkoordverklaringen voor IB en Vpb uitwisselen via een externe portal. Hierbij wordt gebruik gemaakt van FTPS. Dit onderwerp gaat over de communicatie via FTPS. Het inrichten van FTPS wordt niet beschreven, neem hiervoor contact op met de systeembeheerder in jouw organisatie.

Lees hier meer.

 

 

2. Standaard inrichting


 

(checklist)

Controleer de standaard meegeleverde basisinrichting aan de hand van onderstaande rubrieken.

  • Autorisatie gecontroleerd
  • Rapportlay-out volledig
  • Berichtsjabloon in orde
  • Dashboard actief
  • Workflow gecontroleerd
  • Signalen gedeblokkeerd
  • Proces in testomgeving doorlopen

Conversie


Nadat je de inrichting hebt gedaan, moet je er nog voor zorgen dat de data in Profit komt te staan. Hoe je om gaat met conversiewerkzaamheden lees je hier.

Wat


 

Beschrijving


 

Advies


 

1. AFAS Online

Voor AFAS Online geldt het volgende: Voor de communicatie tussen de FTP-server en AFAS Online moet AFAS beschikken over het adres waarop de FTP te benaderen is. Je stuurt hiervoor een incident bij AFAS.

 

Dit vind je nu al standaard in Profit


We helpen je graag op weg met de standaarden die wij alvast voor je gemaakt hebben. Zo kan je sneller aan de slag. De standaarden zijn voor alle klanten beschikbaar.

Beschikbare cursussen


Wil je een cursus volgen over een onderwerp van dit thema?