Fiscale rapportagetool

Eenvoudig je eigen rapportages maken op basis van meegeleverde standaardrapporten.Introductie


Als je klaar bent met het uitwerken van de aangifte verstuur je de rapportage. Het rapport dat wordt gegenereerd is de afsluiting van het aangiftetraject. Deze rapportage kun je helemaal op je eigen wensen afstemmen. Je kunt de rapportage ook opslaan in het dossier van de cliënt.

Je kunt de fiscale rapportages eenvoudig bewerken met de fiscale rapportagetool. In de fiscale rapportagetool voeg je alle aangiftegegevens en stamgegevens met één klik in. Je hoeft dus geen veldcodes meer op te zoeken. Je voegt de gegevens rechtstreeks vanuit de rapportage zelf in, compleet met veldomschrijving en een lay-outmasker voor bedragvelden.


Voordelen:

 • Eenvoud: je maakt een kopie van de meegeleverde standaardrapportage en beschikt direct over een volledige rapportage, met veldnamen, veldcodes en berekeningen.
 • Kwaliteit: je kunt geen fouten maken bij het invoegen van velden.
 • Actueel: als AFAS wijzigingen in een AFAS sectie doorvoert bijvoorbeeld bij (wets)wijzigingen voer je deze wijzigingen met één druk op de knop door in alle gekoppelde AFAS secties. Op het moment dat je een  opent en een ingevoegde AFAS sectie is gewijzigd, wordt de AFAS sectie automatisch bijgewerkt (uiteraard na de goedkeuring!).Kwaliteit: je kunt geen fouten maken bij het invoegen van velden. 


Tip van de consultant


Je hebt het PCC alleen nodig voor het onderhouden van fiscale rapportages, niet voor het genereren van een rapport vanuit de aangifte of cockpit van de cliënt. Door de overstap op het PCC onderhoud je de fiscale rapportages altijd op je lokale systeem. Als je een fiscale rapportage wilt onderhouden, open je deze zoals gebruikelijk in Profit. Vervolgens wordt het document via het PCC lokaal geopend in Word. Als je klaar bent sluit je de rapportage, deze wordt dan opgeslagen in Profit.


Voorwaarden AFAS Online:

 • Je installeert het PCC op je terminal server of werkstation en je koppelt de omgeving.
 • Een ondersteunde versie van Microsoft Word moet lokaal geïnstalleerd zijn.

Welke functionaliteit krijg je in


Wat richt je in.

1. Autorisatie Je kunt de fiscale rapportages alleen aanpassen als je hiervoor geautoriseerd bent. Ook moet je rechten hebben op de geblokkeerde rapporten, dit regelt de applicatiebeheerder via de filterautorisatie.

Lees hier meer.

2. AkkoorddocumentOp omgevingsniveau leg je per jaar en per aangiftesoort (Aangifte IB of Vpb) de rapporten vast waarmee de aangiften klaargezet worden voor verzending. Dit is het fiscale rapport dat met het vaste type dossieritem (-13 Aangifte IB of -14 Aangifte Vpb) ingestuurd wordt en uiteindelijk in de workflowstap terecht komt.

Lees hier meer.

3. Workflow instellenJe kunt de aangiften die je verstuurt automatisch opslaan in het dossier van de cliënten.

Hiervoor beschik je voer standaard meegeleverde typen dossieritems.

Lees hier meer.


4. KenmerkcombinatiesKenmerkcombinaties worden gebruikt om de interne dossieradministratie en processen te ordenen en te begeleiden. Je kunt deze kenmerkcombinaties per rapport vastleggen, maar dit is niet verplicht. Per rapport kun je één kenmerkcombinatie vastleggen.

Lees hier meer.


5. Fiscale rapporten Je beschik standaard over een aantal rapporten per aangiftesoort per jaar. Je voegt een rapport toe die een kopie te maken van een meegeleverd rapport.

In de kopie kun je je eigen opmaak en volgorde hanteren.

Lees hier meer.

6. Fiscale rapportensetsEen rapportenset is een bundel rapporten. Door een rapportenset af te drukken, worden de onderliggende rapporten in één keer afgedrukt. Het voordeel hiervan is dat je zeker weet dat je de juiste rapporten afdrukt, en dat je de rapporten niet één voor één hoeft af te drukken.

Lees hier meer.


7. Standaard inrichting(checklist)

Controleer de standaard meegeleverde basisinrichting aan de hand van onderstaande rubrieken.

 • Autorisatie gecontroleerd
 • Rapportlay-out volledig
 • Berichtsjabloon in orde
 • Dashboard actief
 • Workflow gecontroleerd
 • Signalen gedeblokkeerd
 • Proces in testomgeving doorlopenDit vind je nu al standaard in Profit


We helpen je graag op weg met de standaarden die wij alvast voor je gemaakt hebben. Zo kan je sneller aan de slag. De standaarden zijn voor alle klanten beschikbaar.