Gebruikers

Je hebt een code nodig om te kunnen werken.

Introductie

 

Om te kunnen werken met Profit, InSite, OutSite en AFAS Pocket moet je gebruiker zijn in het systeem. Binnen je licentie heb je de beschikking over een aantal gebruikers. Kom je er tekort, dan kun je meer gebruikers afnemen. Het gaat daarbij om unieke gebruikers, dus als er een gebruiker in twee omgevingen moet kunnen werken kan dat met dezelfde gebruikerscode. Per gebruiker bepaal je of deze kan inloggen in Profit, InSite, OutSite. Bij het indienst melden van medewerkers is het mogelijk om direct een InSite-gebruiker aan te maken. Voorwaarde is natuurlijk wel dat er genoeg ruimte moet zijn voor het aanmaken van nieuwe gebruikers. Kom je toch over het aantal heen, dan blijft de indienst workflow staan bij de personeelsadministratie.


Let op:

Voor gebruikers die gebruik maken van Profit is een IP-whitelistingproces van toepassing. Hierdoor kun je niet direct gebruik maken van Profit, maar zal je IP-adres eerst geverifieerd worden. Sta je eenmaal op de lijst, dan is inloggen gewoon mogelijk. Dit proces kent een doorlooptijd van één uur.

Voordelen:

 • Gebruiker krijgt rechten via een gebruikersgroep.
 • Gebruiker, persoon, medewerker aan elkaar gekoppeld.
 • InSite-gebruiker is toe te voegen bij het indienst melden van een medewerker.

Gebruikers toevoegen

 

Voorbereiding


 • Bepaal of er naast je medewerkers nog andere gebruikers nodig zijn voor eventuele koppelingen of andere extern te koppelen software.
 • Bepaal aan de hand van de hoeveelheid gebruikers of je deze handmatig opvoert, of via een import.

Tip van de consultant


Maak bij de implementatie eerst de key-users aan, zodat deze allemaal mee kunnen werken met het project. Zodra je live bent moet je een controle uitvoeren over de rechten van de key-users om er zeker van te zijn dat zij eventuele extra verkregen rechten niet meer hebben.

 

Welke functionaliteit krijg je in

Profit


 • Autorisatie Tool

Wat richt je in.

1. Toevoegen


 

Gebruikers toevoegen kun je doen via de Autorisatie Tool.

Voor gebruikers die alleen toegang tot InSite nodig hebben, kun je het toevoegen van de gebruiker koppelen aan het indienst melden van een medewerker.

Lees hier meer.

 

2. Externe gebruiker


 

Om een externe gebruiker toegang te geven tot Profit maak je een systeemgebruiker aan.

Deze kan alleen in Profit en niet in InSite of OutSite.

Heb je drie externe partijen, dan maak je per partij een externe gebruiker aan en koppel deze aan een eigen autorisatiegroep.

Lees hier meer.

3. Samenvoegen


 

Voor het samenvoegen van twee gebruikers heb je deze mogelijkheid. Gebruik dit alleen als op de beide gebruikers nog niet is gewerkt. Daarnaast is het een actie die niet meer terug te draaien is.

Lees hier meer.

4. Wijzigen code


 

(optioneel)

Heb je een foutje gemaakt in de code van de gebruiker, dan hoef je geen nieuwe aan te maken en de oude te verwijderen. Je past de code aan.

Lees hier meer.

5. Accept-omgeving


 

(optioneel)

Heb je naast de productieomgeving ook een kopie als Accept-omgeving om nieuwe functionaliteiten te testen, dan wil je maar een paar gebruikers toegang geven tot die omgeving. Dat doe je door een vinkje te zetten bij accept-omgeving voordat je de live omgeving om laat zetten naar een accept-omgeving.

Lees hier meer.

 

 

6. Standaard inrichting


 

(checklist)

Controleer de standaard meegeleverde basisinrichting aan de hand van onderstaande rubrieken.

 • Autorisatie gecontroleerd
 • Rapportlay-out volledig
 • Berichtsjabloon in orde
 • Dashboard actief
 • Workflow gecontroleerd
 • Signalen gedeblokkeerd
 • Proces in testomgeving doorlopen

Dit vind je nu al standaard in Profit


We helpen je graag op weg met de standaarden die wij alvast voor je gemaakt hebben. Zo kan je sneller aan de slag. De standaarden zijn voor alle klanten beschikbaar.

Beschikbare cursussen


Wil je een cursus volgen over een onderwerp van dit thema?