Vennootschap

Elke cliënt Vpb bestaat uit één of meerdere vennootschappen.

Introductie

 

Aan elke cliënt Vpb is minimaal één vennootschap gekoppeld, in een fiscale eenheid wordt dit de moeder(vennootschap) genoemd. De overige, in dit onderdeel opgenomen, vennootschappen zijn dochters van een cliënt. Bij het aanmaken van een nieuwe cliënt Vpb wordt automatisch een vennootschap toegevoegd. Als je bij een cliënt Vpb een fiscale eenheid wilt inrichten dan voeg je de dochters toe als vennootschappen.

Voordelen:

  • Bij het toevoegen van een cliënt Vpb wordt automatisch een vennootschap toegevoegd.

Voorbereiding


  • Bedenk bij het toevoegen van een vennootschap of het om een moeder- of dochtermaatschappij gaat. Is het de moedermaatschappij dan voeg je een cliënt Vpb toe.

Tip van de consultant


Als een vennootschap aan een cliënt Vpb is gekoppeld mag je de naam en het adres niet bij de vennootschap wijzigen. Als je deze velden wijzigt bij een organisatie of een contact en er is een koppeling naar een vennoot, dan worden de velden automatisch bij de vennootschap gewijzigd.

Welke functionaliteit krijg je in

Wat richt je in.

1. Autorisatie


 

Met behulp van gegevensfilters zorg je dat gebruikers een afgebakend deel van gegevens wel kunnen zien (bewerken) terwijl de overige gegevens in het betreffende bestand voor deze gebruikers niet toegankelijk zijn. Je kunt voor diverse functies gegevensfilters definiëren en hierop gebruikers autoriseren. Dit geldt ook voor de functies cliënten en vennootschappen.

Lees hier meer.

2. Vennootschap


Elke cliënt Vpb is aan minimaal één vennootschap gekoppeld, in een fiscale eenheid wordt dit de moeder(vennootschap) genoemd. Zowel voor de moeder als de dochter(s) voeg je vennootschappen toe. Bij het toevoegen van een cliënt Vpb wordt de vennootschap automatisch aangemaakt.

Lees hier meer.

3. Standaard inrichting


 

(checklist)

Controleer de standaard meegeleverde basisinrichting aan de hand van onderstaande rubrieken.

  • Autorisatie gecontroleerd
  • Rapportlay-out volledig
  • Berichtsjabloon in orde
  • Dashboard actief
  • Workflow gecontroleerd
  • Signalen gedeblokkeerd
  • Proces in testomgeving doorlopen

Dit vind je nu al standaard in Profit


We helpen je graag op weg met de standaarden die wij alvast voor je gemaakt hebben. Zo kan je sneller aan de slag. De standaarden zijn voor alle klanten beschikbaar.

Beschikbare cursussen


Wil je een cursus volgen over een onderwerp van dit thema?