Verklaring omtrent gedrag

Je kan zelf de VOG in het dossier plaatsen.
Introductie


Indien je voor je functie een geldige verklaring omtrent gedrag nodig hebt, dan is het logisch dat je de registratie al bij je sollicitatie vastlegt.  Je legt het nummer , de vervaldatum en het soort registratie vast en uiteraard een digitale kopie voeg je als bestand toe. In praktijk blijkt dat het vaak nog niet mogelijk is om de VOG direct te uploaden bij het indienst proces omdat het aanvragen van VOG enige tijd in beslag neemt. Daarom is het ook mogelijk om je VOG zelf toe te voegen aan je dossier doordat er op je InSite pagina voor je persoonlijke gegevens een knop is waarmee je de VOG-registratie kunt toevoegen. Deze laatste optie wordt ook gebruikt wanneer je bestaande VOG verloopt en je een nieuwe moet aanleveren. De medewerker wordt hierop geattendeerd via een signaal dat wordt afgetrapt een maand voordat er een jaar is verstreken ten opzichte van de uitgiftedatum.

Het aanleveren van een VOG brengt kosten met zich mee. Doordat dit valt onder personeelskosten worden de kosten voor het aanvragen van je VOG vergoed. Deze vergoeding kun je via een declaratie indienen.


Voordelen:

 • Registratie verloopt digitaal.


Dossieritems insturen In- en OutSite

Kracht van workflows


Voorbereiding


 • Controleer of het type dossieritem Verklaring omtrent gedrag al bestaat in je omgeving, dan is dit al ingericht en kun je aan de slag. Zo niet, dan kun je aan de slag met de inrichting.

Tip van de consultant


 • Op het moment dat je de inrichting hebt staan en wilt gaan testen, maak dan eerst een kopie van je omgeving. Je kunt dan ongestoord testen, zonder dat iemand daar 'last' van heeft.
Ben je gestart op basis van een template?


Ben je gestart op basis van een template omgeving, dan is de kans groot dat we alle onderstaande inrichting al voor je gedaan hebben. In dit geval kun je direct aan de slag!

Om je een indruk te geven:
Wat richt je in.

1. Dossieritem


Je hebt het type dossieritem Verklaring omtrent gedrag in Profit.

Voor dit dossieritem stel je het volgende in:

 • Dossieritem als vertrouwelijk markeren

Lees hier meer.


2. Bestemming


Je kunt voor dit type dossieritem geen bestemming opvoeren.

De bestemming van een dossieritem bepaalt in welk dossier je het item kunt insturen en raadplegen. Je kunt meerdere bestemmingen selecteren. 

Wij raden je aan om de volgende bestemmingen te selecteren:

 • Bestemming (verplicht)
 • Bestemming (optioneel)
 • Bestemming (één van deze verplicht)

Lees hier meer.

3. Workflow


Een workflow bestaat uit een opeenvolging van taken en acties. Voor dit type dossieritem raden we je aan om de workflow Verklaring omtrent gedrag na te bouwen.

Lees hier meer.

4. Kenmerkcombinatie


Voor het vastleggen van dit type dossieritem gebruiken we geen Kenmerken.

Een dossieritem heeft maximaal drie kenmerken waarin je een kenmerkwaarde kunt vastleggen. Hierdoor kun je dossieritems rubriceren en makkelijker terugvinden.

Wij raden je aan om de volgende kenmerken te gebruiken:

 • Eén combinatie zonder kenmerk met koppeling naar workflow uit vorige stap.

Lees hier meer.


5. In & OutSite


Je kunt het type dossieritem ook in InSite en/of OutSite (klantportal) insturen. 

Op het tabblad In & OutSite geef je aan waar het type dossieritem zichtbaar is. Vervolgens geef je een omschrijving in meervoud op. 

Lees hier meer.

6. Vrije velden


Voor dit type dossieritem gebruiken we geen Vrije velden.

Je kunt een type dossieritem uitbreiden met vrije velden, zodat je bedrijfsspecifieke gegevens aan dossieritems kunt toevoegen. Je plaatst vrije velden altijd op vrije tabbladen.

Lees hier meer.

7. Profielen


Voor dit type dossieritem gebruiken we geen Profielen.

Je gebruikt profielen om voorkeurwaarden vast te leggen voor dossieritems in InSite en/of OutSite. Per type dossieritem kun je verschillende profielen toevoegen, zodat je de gebruiker kunt 'sturen' bij het aanmaken van een dossieritem in InSite of OutSite.

Wij raden je aan om de volgende profielen in te richten:

 • Profiel

Lees hier meer.

8. Activeren


Als je het type dossieritem zichtbaar maakt in InSite ontstaat automatisch een gelijknamige Type pagina. Je moet dit type pagina Verklaringen omtrent gedrag activeren in de eigenschappen van de site waarin je dit wilt gebruiken.

Lees hier meer.

9. Autorisatie


Een nieuw type dossieritem moet altijd worden geautoriseerd. Wij raden je aan om de volgende autorisatie te gebruiken:

 • Filterautorisatie
 • Autorisatierollen
 • In & OutSite gebruikers

10. Pagina's opmaken


Elke pagina die je toevoegt voor InSite (of OutSite) moet je eerst nog opmaken zodat alle informatie duidelijk is. Bijvoorbeeld een weergave, een actie of een gerelateerde verwijzing.

Lees hier meer.

11. Plaatsen op je site


Voor het insturen van het dossieritem in InSite  (en OutSite) moet je een menu-item, banner of hyperlink toevoegen.

Lees hier meer.

12. Signaal


Omdat de VOG een beperkte geldigheid heeft, wordt er voor de verlenging van de VOG gebruik gemaakt van het signaal Medewerker: Verklaring omtrent gedrag vernieuwen (Profit).

Met behulp van signalen kun je automatisch workflows starten.

Lees hier meer.

Beschikbare cursussen


Wil je een cursus volgen over een onderwerp van dit thema?