Zorgverlof

Verlof dat je kunt inzetten voor zorg aan je naasten.

 

Introductie

 

Voor het inzetten van zorgverlof zal er altijd overleg zijn tussen de medewerker en de leidinggevende of de afdeling personeelszaken. Binnen de branche van de overheid is het zorgverlof opgenomen als aanvulling op de verlofportaal.

Binnen de portal kun je kiezen voor langdurend en kortdurend zorgverlof, waarbij je de keuze hebt of je dat ten laste van je salaris of ten laste van je verlofsaldo brengt.

Voordelen:

  • Gestructureerd werken met workflows!
  • Profielinstellingen maken de invoer eenvoudig.
  • Binnen de CAR-UWO cao ingericht.

Dossieritems insturen In- en OutSite

Kracht van workflows

 

Voorbereiding


  • Controleer of je binnen de arbeidsvoorwaarden van de cao gemeentepersoneel de verschillende verlofsoorten hebt staan.

Tip van de consultant


  • Op het moment dat je de inrichting hebt staan en wilt gaan testen, maak dan eerst een kopie van je omgeving. Je kunt dan ongestoord testen, zonder dat iemand daar 'last' van heeft.

Ben je gestart op basis van een template?


Ben je gestart op basis van een template omgeving, dan is de kans groot dat we alle onderstaande inrichting al voor je gedaan hebben. In dit geval kun je direct aan de slag!

Om je een indruk te geven:

 

Wat richt je in.

 

Dossieritem met workflow

Voor het zorgverlof gebruiken we de dossieritems voor verlofaanvraag en verlofcorrectie, waarbinnen nieuwe workflows zijn gemaakt, die specifiek bestemd zijn voor het zorgverlof. Ingestuurde workflows komen terecht bij de direct leidinggevende voor de verlofaanvraag of personeelsadministratie (profit) voor de verlofcorrectie.

1. Dossieritem


Je hebt al het type dossieritem verlofaanvraag en verlofcorrectie in Profit.

Voor dit dossieritem stel je het volgende in:

  • Dossieritem als vertrouwelijk behandelen
  • Medewerkergegevensfilter toepassen aanvinken als je de leidinggevende de aanvragen laat insturen. 

Lees hier meer.

2. Workflow


Een workflow bestaat uit een opeenvolging van taken en acties. Voor de verlofcorrectie raden we je aan om de workflow Kortdurend zorgverlof na te bouwen.

Lees hier meer.

3. Workflow


Een workflow bestaat uit een opeenvolging van taken en acties. Voor verlofaanvraag raden we je aan om de workflow Kortdurend zorgverlof via salaris en Langdurend zorgverlof na te bouwen.

Lees hier meer.

4. Profielen


Je gebruikt profielen om voorkeurswaarden vast te leggen voor dossieritems in InSite en/of OutSite. Per type dossieritem kun je verschillende profielen toevoegen, zodat je de gebruiker kunt 'sturen' bij het aanmaken van een dossieritem in InSite of OutSite.

 

Lees hier meer.

5. Activeren


Als je het type dossieritem zichtbaar maakt in InSite ontstaat automatisch een gelijknamige Type pagina. Je moet dit type pagina Medewerker verlofaanvragen en medewerker verlofcorrectie activeren in de eigenschappen van de site waarin je dit wilt gebruiken.

Lees hier meer.

6. Autorisatie


Ons advies is om de standaardrol Functioneel applicatiebeheer (Profit) te gebruiken, waar je onderstaande autorisatie aan kunt toevoegen:

  • Filterautorisatie
  • Pagina's InSite / OutSite

Extra voordeel: deze rol kun je direct gebruiken in je workflow, zodat taken direct bij deze gebruikers uitkomen!

Lees hier meer

Inrichting van je site

We hebben nu een mooie workflow beschikbaar. Nu komt de laatste, maar zeker zo belangrijke stap: We moeten toffe pagina's maken waarop dit allemaal samenkomt. Je begint met het maken van een portalpagina. Dit is een blanco pagina waarop je alle eerder gemaakte inrichting laat samenkomen. Deze moet het visitekaartje worden van de 'afdeling'.
Denk hierbij aan het tonen van nieuwsberichten, maar ook het tonen van lopen aanvragen of een knop waarmee je nieuwe aanvragen kan insturen. 

1. Portal pagina


Deze pagina wordt je visitekaartje van de afdeling. Hier gaan alle eerder ingerichte onderdelen samenkomen. Probeer goed na te denken wat je als afdeling wilt uitstralen!

Lees hier meer.

2. Overzichten maken


Bij het aanmaken van een dossieritem of documentsjabloon heeft Profit al een overzicht voor je aangemaakt waarin alle aanvragen of documenten getoond worden.

In dit geval raden we aan om een extra overzicht te maken waarin alle openstaande aanvragen te zien zijn. 

Lees hier meer.

3. Plaatsen op je site


Je hebt nu een mooie pagina, waarop alles te vinden is over het zorgverlof. Laatste stap is om deze natuurlijk ergens in het menu te zetten of op een andere manier te zorgen dat medewerkers deze pagina weten te vinden!

Lees hier meer.

Beschikbare cursussen


Wil je een cursus volgen over een onderwerp van dit thema?