ESS

Zorg jij ervoor dat je gegevens up-to-date zijn?

Introductie

 

Met employee self-service (ESS)  zorg jij als medewerker voor je eigen gegevens binnen de organisatie. Het uitvoeren van een medewerkermutatie begint al bij het in dienst komen als je gevraagd om je eigen gegevens aan te vullen, je familie beheren, je adres te controleren en aan te vullen. Ook ben je in staat om je eigen bankrekening te wijzigen. Uiteraard verloopt alles via een workflow, zodat ook personeelszaken op de hoogte is van je adreswijziging of de geboorte van je kind.

Voordelen:

  • Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen data! 
  • Zorg dat je contact in geval van nood gevuld is!
  • Geef geen verhuizing door, maar leg deze zelf vast.

Lees meer over onderstaande deelthema's

 

1. Familie beheren

 

Bij het toevoegen van je familie leg je niet alleen je partner en je kinderen vast.

Je bepaalt ook wie het contact is in geval van nood.

Zorg dan in ieder geval dat alle gegevens juist zijn ingevuld.

2. Personalia wijzigen

 

Je eigen gegevens, zoals e-mailadres, burgerlijke staat en je naamgebruik kun je zelf onderhouden en aanpassen.

Zorg ervoor dat dit altijd up-to-date is. Daarnaast kunnen alle vrije velden die de werkgever vastlegt ook gemuteerd worden. 

3. Adres wijzigen

 

Ga je verhuizen, leg dan zelf je verhuizing vast in InSite.

Het proces loopt via een workflow zodat personeelszaken ook op de hoogte is. Het adres is datumafhankelijk, dus als je nu al weet dat je over 3 maanden de sleutel van je nieuwe huis krijgt, dan kun je de verhuizing nu al vastleggen.

4. Bankrekening wijzigen

 

Je salaris wordt op je bankrekening gestort. Als je deze wijzigt zal de volgende salarisbetaling op de nieuwe bankrekening gaan plaatsvinden. 

5. Aanvraag opleiding

 

Wil je jezelf ontwikkelen dan kun je een aanvraag starten om een opleiding te volgen op kosten van je werkgever. Uiteraard zal deze eerst goedgekeurd moeten worden. 

 

6. Instantiewijziging

 

Het wel of niet toepassen van de loonheffingskorting kan de medewerker zelf regelen via wijzigen Belastingdienst.

 

7. Verklaring omtrent gedrag

 

Binnen jullie organisatie is het gebruikelijk dat alle medewerkers beschikken over een verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze kun je bij indienst melden toevoegen. 

 

8. Inzien eigen gegevens

 

Wat kan en mag je allemaal zien? Naast je personalia, bankrekening en familiegegevens is het wel handig als je ook je loonstrook en jaaropgave digitaal kunt zien. Dit kan in InSite, maar is ook in AFAS Pocket beschikbaar.

De medewerker heeft standaard toegang tot zijn/haar eigen gegevens. Hier is geen aanvullende inrichting voor nodig.

Lees meer over de branchespecifieke deelthema's

Ga je vandaag de dag werken met een nieuwe omgeving in deze branche, dan zijn er branchespecifieke thema's beschikbaar. Deze thema's zijn een aanvulling op de standaard beschikbare thema's die je in alle branches zult tegenkomen.

Branche Zorg & Welzijn

 BIG-registratie

 

Binnen de zorg zijn er functies waarbij een BIG-registratie vereist is. Zodra de sollicitant wordt aangenomen ontstaat er een taak in de sollicitantenportal om dit te registreren.

De BIG-registratie verloopt. Er is een signaal actief die 60 dagen voorafgaand aan de vervaldatum een taak gegenereerd om de registratie te vernieuwen.

 

SKJ-registratie

 

Binnen de zorg zijn er functies waarbij een SKJ-registratie vereist is. Zodra de sollicitant wordt aangenomen ontstaat er een taak in de sollicitantenportal om dit te registreren.

De SKJ-registratie verloopt. Er is een signaal actief die 60 dagen voorafgaand aan de vervaldatum een taak gegenereerd om de registratie te vernieuwen.

 

AGB-registratie

 

Binnen de zorg zijn er functies waarbij een AGB-registratie vereist is. Zodra de sollicitant wordt aangenomen ontstaat er een taak in de sollicitantenportal om dit te registreren.

 

RGS-registratie

 

Binnen de zorg zijn er functies waarbij een RGS-registratie vereist is. Zodra de sollicitant wordt aangenomen ontstaat er een taak in de sollicitantenportal om dit te registreren.

De RGS-registratie verloopt. Er is een signaal actief die 60 dagen voorafgaand aan de vervaldatum een taak gegenereerd om de registratie te vernieuwen.

 

V&VN-registratie

 

Binnen de zorg zijn er functies waarbij een V&VN-registratie vereist is. Zodra de sollicitant wordt aangenomen ontstaat er een taak in de sollicitantenportal om dit te registreren.

 

Branche Onderwijs

 Referenties

 

Binnen het onderwijs zijn er functies waarbij registratie van referenties vereist is. Zodra de sollicitant wordt aangenomen ontstaat er een taak in de sollicitantenportal om dit te registreren.

 

Diploma

 

Binnen het onderwijs zijn er functies waarbij de registratie van diploma's vereist is. Zodra de sollicitant wordt aangenomen ontstaat er een taak in de sollicitantenportal om dit te registreren.

 

Rijbewijs

 

Binnen het onderwijs zijn er functies waarbij registratie van het rijbewijs vereist is. Zodra de sollicitant wordt aangenomen ontstaat er een taak in de sollicitantenportal om dit te registreren.

 

 ABP Jaaroverzicht

 

Binnen het onderwijs zijn er functies waarbij een registratie van het ABP jaaroverzicht vereist is. Zodra de sollicitant wordt aangenomen ontstaat er een taak in de sollicitantenportal om dit te registreren.

 

Recente salarisstrook

 

Binnen het onderwijs zijn er functies waarbij een registratie van een recente salarisstrook vereist is. Zodra de sollicitant wordt aangenomen ontstaat er een taak in de sollicitantenportal om dit te registreren.

 

Nevenwerkzaamheden

 

Binnen het onderwijs zijn er functies waarbij een registratie van nevenwerkzaamheden vereist is. Zodra de sollicitant wordt aangenomen ontstaat er een taak in de sollicitantenportal om dit te registreren.

 

Geheimhoudingsverplichting

 

Binnen het onderwijs zijn er functies waarbij een geheimhoudingsverplichting vereist is. Zodra de sollicitant wordt aangenomen ontstaat er een taak in de sollicitantenportal om dit te registreren.

 

Branche Overheid

 Referenties

 

Binnen de overheid zijn er functies waarbij registratie van referenties vereist is. Zodra de sollicitant wordt aangenomen ontstaat er een taak in de sollicitantenportal om dit te registreren.

 

Diploma

 

Binnen de overheid zijn er functies waarbij de registratie van diploma's vereist is. Zodra de sollicitant wordt aangenomen ontstaat er een taak in de sollicitantenportal om dit te registreren.

 

Rijbewijs

 

Binnen de overheid zijn er functies waarbij registratie van het rijbewijs vereist is. Zodra de sollicitant wordt aangenomen ontstaat er een taak in de sollicitantenportal om dit te registreren.

 

 ABP Jaaroverzicht

 

Binnen de overheid zijn er functies waarbij een registratie van het ABP jaaroverzicht vereist is. Zodra de sollicitant wordt aangenomen ontstaat er een taak in de sollicitantenportal om dit te registreren.

 

Recente salarisstrook

 

Binnen de overheid zijn er functies waarbij een registratie van een recente salarisstrook vereist is. Zodra de sollicitant wordt aangenomen ontstaat er een taak in de sollicitantenportal om dit te registreren.

 

Nevenwerkzaamheden

 

Binnen de overheid zijn er functies waarbij een registratie van nevenwerkzaamheden vereist is. Zodra de sollicitant wordt aangenomen ontstaat er een taak in de sollicitantenportal om dit te registreren.

 

Geheimhoudingsverplichting

 

Binnen de overheid zijn er functies waarbij een geheimhoudingsverplichting vereist is. Zodra de sollicitant wordt aangenomen ontstaat er een taak in de sollicitantenportal om dit te registreren.

 

Beschikbare cursussen

Wil je een cursus volgen over een onderwerp van dit thema?