Werkenbij.nl

Je visitekaartje voor het werven van toekomstig personeelIntroductie


Alle vacatures van je organisatie overzichtelijk op de Werkenbij-site. Gebruikers met de rol Werving en selectie controleren de ingevulde gegevens op volledigheid. De sollicitant ontvangt hierna een e-mail met de inloggegevens voor de sollicitantenportal. Alles wat de organisatie vastlegt vindt de sollicitant terug in het dossier en de sollicitant kan de eigen sollicitatie volgen. We noemen dit sollicitant self service. Het proces doorloopt de stappen: vacature aanvraag, opmaken/publiceren van de vacature, beoordelen van kandidaten, uitnodigen, meer informatie opvragen en aannemen/afwijzen van de sollicitant. Daarna start het indienst nemen van de medewerker.


Voordelen:

 • Volledig digitaal.
 • Doorlopende vacatures op de site beschikbaar.
 • Open sollicitatie als er geen vacatures zijn.


Sollicitant Self Service inrichten

Sollicitant Self Service gebruikBereid je goed voorVoordat je direct aan de slag gaat met de inrichting is het goed dat je nadenkt over onderstaande vragen. Dit zijn bepalende keuzes voor de inrichting van het proces. Ga je dit samen oppakken met bijvoorbeeld een AFAS consultant, zorg dan dat je deze vragen goed hebt voorbereid voordat de consultant op de stoep staat.

 • Zorg voor een aantal pakkende foto’s van je bedrijf om bij de verschillende vacatures te plaatsen.
 • Bepaal welke functies je doorlopend op de site wilt houden, naast de open sollicitatie mogelijkheid.
 • Bepaal of je gebruik wil maken van OutSite als werkenbij website, of dat je alleen het sollicitatieformulier en sollicitantenportaal gebruikt.

Tip van de consultant


Zorg ervoor dat je de details van de vacature goed hebt staan en maak pakkende en inspirerende teksten. Het is de eerste indruk voor de toekomstige medewerker.


Welke functionaliteit krijg je in


OutSite


 • Werkenbij-site


InSite


 • Wervingsportaal


Wat richt je in.

1. VacaturesZorg dat alle vacatures op je werkenbij-site terecht komen, waarbij het mogelijk is om een vacature op de status Doorlopend te zetten.

Hierdoor blijft de vacature altijd op de site aanwezig en kunnen kandidaten altijd solliciteren. Zeker als je een hoog verloop hebt of door groei altijd op zoek bent naar medewerkers in die functie, is dit erg handig. 

Lees hier meer.

2. Vacature aanvraagOm de werkenbij-site snel en volledig digitaal te laten vullen kun je een vacature aanvraag insturen via InSite. Vervolgens maak je de vacature op en publiceer je deze.


Let op:

Gebruik een sjabloon voor InSite en OutSite, zodat je eerst de interne sollicitaties kunt gebruiken en daarna de reacties van de werkenbij-site. Hoe de workflow werkt lees je hier.


3. SollicitantenportaalAls de gegevens volledig worden achtergelaten bij het solliciteren, dan krijgt de sollicitant een activatie e-mail en daarna toegang tot de sollicitantenportaal.

Hier ziet de sollicitant precies wat de status van de sollicitatie is. Een uitnodiging voor een gesprek bevestigt de sollicitant via de workflow. Eventueel kan een alternatief voorgesteld worden.

Neem je de sollicitant indienst? Dan levert de sollicitant aanvullende gegevens zoals een BSN en bankrekeningnummer aan via dit portaal. 

4. Sollicitatiecommissie(optioneel)

Voor het vervullen van een vacature leveren we drie standaard workflows uit, waarbij de keuze met of zonder commissie gebruikt kan worden.

Het is geen verplichting om met een commissie te werken maar het verhoogt de betrokkenheid van de totale organisatie als er diverse medewerkers meehelpen geschikte kandidaten te selecteren.


5. Berichtsjabloon
Bij de sollicitatieprocedure loopt de communicatie met de sollicitant via berichtsjablonen. Dit zorgt voor een actieve communicatie dat er een bericht klaar staat op de sollicitantenportal.

Het opvragen van informatie, het uitnodigen voor gesprek, het aannemen en het afwijzen van een kandidaat.

Lees hier meer.

6. Standaard inrichting(checklist)

Controleer de standaard meegeleverde basisinrichting aan de hand van onderstaande rubrieken.

 • Autorisatie gecontroleerd
 • Rapportlay-out volledig
 • Berichtsjabloon in orde
 • Dashboard actief
 • Workflow gecontroleerd
 • Signalen gedeblokkeerd
 • Proces in testomgeving doorlopen


Conversie


Nadat je de inrichting hebt gedaan, moet je er nog voor zorgen dat de data in Profit komt te staan. Hoe je om gaat met conversiewerkzaamheden lees je hier.

WatBeschrijvingAdvies1. Vacature

Maak alle aanwezige vacatures van je organisatie aan.

Voeg deze handmatig toe als het er maar een paar zijn, maar bedenk dat er een import beschikbaar is.

Dit vind je nu al standaard in Profit


We helpen je graag op weg met de standaarden die wij alvast voor je gemaakt hebben. Zo kan je sneller aan de slag. De standaarden zijn voor alle klanten beschikbaar.


Ga je nu starten met een nieuwe omgeving?


Als je vandaag gaat starten met een nieuwe omgeving die door ons wordt aangemaakt dan werk je met een template omgeving. Dit is een omgeving die naast de Profit-inrichting specifieke brancheonderdelen mee heeft gekregen. In deze omgeving hebben we bovenop de standaard Profit-onderdelen alvast inrichting voor je gedaan. Bijvoorbeeld aanvullende type dossier/workflows, declaratieprofielen, signalen, InSite-inrichting, autorisatie en weergaven.

WatTypeBeschrijvingSollicitatiecommissie

inrichting

Er zijn vijf commissieleden mogelijk, die gekoppeld zjn aan het gebruikersbestand.

Sollicitantenportaal

inrichting

Het proces volgend op de sollicitatie wordt hier afgehandeld.Beschikbare cursussen


Wil je een cursus volgen over een onderwerp van dit thema?