Werving en selectie

Hoe zorg ik dat er nieuw personeel wordt aangenomen?

Introductie

 

De werving en selectie van nieuwe medewerkers is een belangrijk onderdeel binnen HRM. Wie moet je wel en wie moet je niet aannemen. Neem je die beslissing zelf of maak je gebruik van een selectiecommissie om zo van meerdere medewerkers een mening te hebben voordat je overgaat tot het in dienst nemen van één van de kandidaten? Het vervolg op de selectie is de onboarding van de nieuwe medewerker. De afgewezen kandidaten zijn te verwijderen, waarbij een termijn van vier weken na afwijzen voor de functie wordt geadviseerd.

Voordelen:

  • Proces volledig digitaal.
  • Gehele organisatie laten meewerken om de selectie uit te voeren en zo je eigen bedrijfscultuur behouden.
  • Sollicitanten via multi-select afwijzen.

Lees meer over onderstaande deelthema's

 

1. Vacature aanvraag

 

Werving en selectie begint met de workflow Vacature.

De manager van de afdeling schrijft een vacature uit. Deze komt wellicht eerst intern beschikbaar en pas later op de werkenbij-site om ook externe kandidaten te kunnen werven.

2. Werken bij

 

Werkenbij-site is de werving-en-selectie-portal. Op deze portal geef je de beleving van je organisatie mee aan de bezoeker. Hiermee overtuig je de bezoeker om voor je te komen werken.

De portal heeft een directe koppeling met de backoffice in InSite. De sollicitatie komt als taak in InSite bij de verantwoordelijke.

Neem je de sollicitant aan of wijs je de sollicitant af, dan komt hiervoor automatisch een bericht in de portal voor de sollicitant.

Beschikbare cursussen

Wil je een cursus volgen over een onderwerp van dit thema?