Cliënten in de zorg

Periodieke facturatie en vergoedingen voor cliënten.

Introductie

 

In de zorg spreken van een patiënt of een cliënt. De meeste patiënten komen we tegen in het ziekenhuis en de cliënten in de overige zorgsectoren. Bij cliënten of bewoners worden ook regelmatig periodieke facturen gestuurd voor bijvoorbeeld de huur of waskosten. Deze facturen worden rechtstreeks naar de cliënt of bewindvoerder gestuurd in plaats van naar de zorgverzekeraar.

Cliënten hebben niet alleen periodieke facturen, maar hebben ook soms de mogelijkheid om zak- en voedingsgeld te ontvangen. Dit gebeurt ook op periodieke basis. 

Lees meer over onderstaande onderdelen

 

Facilitaire zorgcontracten

De abonnementenadministratie wordt ingezet voor de facturatie van de facilitaire zorgcontracten aan de cliënten. Daarnaast heb je aanvullende inrichting voor het opvoeren van een wijzigingsvoorstel van het abonnement, die door de cliëntenadministratie verwerkt kan worden binnen Profit.

Abonnementenadministratie

 

Voor het factureren van de facilitaire zorgcontracten wordt gebruik gemaakt van de abonnementenadministratie en is een abonnementssoort aanwezig. Voor de berekening van de verschillende componenten maak je op het abonnement regels aan die je periodiek kunt factureren en eventueel incasseren. 

Aanvraag aanpassing

 

Voor het laten aanpassen van het abonnement van een cliënt is een workflow beschikbaar. 

 

 

Verstrekking van zak- en voedingsgeld

De abonnementenadministratie wordt ingezet voor de facturatie van de zak- en voedingsgelden aan de cliënten. Daarnaast heb je aanvullende inrichting voor het opvoeren van een wijzigingsvoorstel van het abonnement, die door de cliëntenadministratie verwerkt kan worden binnen Profit.

Abonnementenadministratie

 

Voor het verstrekken van zak- en voedingsgeld wordt gebruik gemaakt van de abonnementenadministratie en is een abonnementssoort aanwezig. Voor de berekening van de verschillende componenten maak je op het abonnement negatieve regels aan die je periodiek kunt factureren en uitbetalen.

 

Aanvraag aanpassing

 

Voor het laten aanpassen van het abonnement van een cliënt is een workflow beschikbaar. 

 

 

Evenementen voor cliënten

De cursusadministratie wordt ingezet voor de facturatie van de evenementen voor cliënten. 

Evenementmanagement 

 

Voor het registreren en factureren van cliënt evenementen wordt er gebruik gemaakt van de cursusmanagement module. Per evenement kun je bepalen of er een aparte factuur naar de cliënt gestuurd moet worden.

Dit onderdeel is ook geschikt voor de registratie van evenementen waarbij er geen factuur naar de cliënt wordt gestuurd. 

Beschikbare cursussen

Wil je een cursus volgen over een onderwerp klik dan door.