Externe applicaties

Koppelen met andere systemen.

Introductie

 

Veel organisaties werken met verschillende systemen waar ze gegevens in vastleggen. Om te voorkomen dat je gegevens dubbel vast moet leggen kun je de systemen met Profit koppelen door middel van Connectoren.

Verder heb je voor Accountancy onder andere de mogelijkheid om te koppelen met Caseware om de jaarrekeningen op te kunnen stellen. Je kunt ook koppelen met Digipoort en Digi-ZSM.

Voordelen:

  • Voorkomen van dubbele invoer.
  • Integratie met verschillende systemen.
  • Besparingen van geld en tijd.

Lees meer over onderstaande deelthema's

1. AFAS Beheerder

 

Als AFAS beheerder heb je diverse taken en aandachtsgebieden die ervoor zorgen dat je optimaal met Profit kunt werken. Niet alleen in Profit , maar ook in InSite en OutSite en binnen AFAS Pocket. Het werk van de beheerder kun je eigenlijk onderverdelen in twee gebieden. De start met Profit voor de organisatie en de dagelijkse beheertaken. Voor de beschrijving maken we daar geen onderscheid in, omdat je altijd gefaseerd processen in gebruik kunt nemen. Als taak van de beheerder zien we het plannen van de Profit update naar een volgende versie.

2. CaseWare

 

Om de jaarrekening voor de organisaties met Caseware op te kunnen stellen aan de hand van de financiële gegevens uit Profit, moet je eerst de koppeling tussen CaseWare en Profit inrichten. Je leest hierna wat je moet doen voor de inrichting van deze koppeling.

3. Externe accountancyportal

 

Je kunt berichten en/of akkoordverklaringen voor IB en Vpb uitwisselen via een externe portal. Hierbij wordt gebruik gemaakt van FTPS. Dit onderwerp gaat over de communicatie via FTPS. Het inrichten van FTPS wordt niet beschreven, neem hiervoor contact op met de systeembeheerder in jouw organisatie.

 

Beschikbare cursussen

Wil je een cursus volgen over een onderwerp van dit thema?