Fiscaal

Automatiseer je aangiftepraktijk.

Introductie

Van IB en Vpb tot OB, van schenkbelasting tot dividendbelasting, van toeslagen tot country-by-country en btw-aangifte. Je beschikt over een compleet aangiftepakket, inclusief de autorisatie en de audittrails.

Voor zowel IB, Vpb als OB kun je alle biljetsoorten uitwerken. Met behulp van een standaard meegeleverde workflow beheers je het hele proces van de aangifte.

Profit Fiscaal is gebaseerd op een visie waarbij de focus ligt op het beheersen van het proces van de aangifte: de juiste mensen de juiste dingen laten doen. Samen met een goede borging van kennismanagement en het toepassen van workflowmanagement wordt daardoor een grotere efficiency bereikt. Zo heb je meer tijd voor de cliënt en kan je meer adviezen geven. Je bezit als accountant- en administratiekantoor schatten aan informatie van, voor en over de klanten. Breng dat in kaart, analyseer het en geef het terug aan de ondernemer in de vorm van advies op maat. Sluit aan op de actualiteit van de klant. Je hebt te maken met wetgeving, een veranderend personeelsbestand en cliënten met een hoge verwachting.

Voordelen:

  • Efficiënt en makkelijk te gebruiken.
  • Het hele aangifteproces doorlopen via de workflow.
  • Automatische controle van de SBA.

Lees meer over onderstaande deelthema's

 

1. IB

 

Voor alle soorten biljetten van de inkomstenbelasting kan je een aangifte verwerken.

Het hele aangifteproces, van plannen tot en met de evaluatie van de cliënt, wordt standaard meegeleverd in de fiscale workflow.

2. Vpb

 

Zowel voor de binnenlands en de buitenlands belastingplichtige cliënten Vpb kun je de aangifte verwerken.

Het hele aangifteproces, van plannen tot en met de evaluatie van de cliënt, wordt standaard meegeleverd in de fiscale workflow. 

3. OB

 

Met de omzetbelasting in Fiscaal InSite verzorg je de btw-, icp en suppletieaangifte voor de cliënten.

Het hele proces vanaf het toevoegen van een cliënt OB tot het doen van de aangiften en het versturen naar de Belastingdienst doe je in Fiscaal InSite.

 

4. Jaarovergang

 

Voordat je de aangiften van een nieuw jaar kunt openen voer je de jaarovergang uit in Profit Fiscaal.

De jaarovergang is opgedeeld in verschillende functies zodat je de jaarovergang van bijvoorbeeld de stamgegevens van IB op een ander moment kunt doen dan de jaarovergang van Vpb.

Ook de verschillende soorten rapportages kun je op verschillende momenten door de jaarovergang halen.

 

5. Fiscale workflow

 

Je kunt voor je aangifteproces IB en Vpb gebruik maken van de muterende fiscale workflow. 

In de fiscale workflow zijn de mogelijkheden van de workflow-editor samengevoegd met de kracht van de stappenflow van fiscaal.

6. Machtigingen

 

Voor het uitvoeren van verschillende werkzaamheden voor je cliënten moet je beschikkingen over een geregistreerde machtiging. Het gaat om:

  • SBA's: Service bericht aanslagen. 
  • SBT's: Service bericht toeslagen.
  • VIA's : Vooraf ingevulde aangifte.

 

7. Accorderen van aangiften

 

Na het controleren van de aangifte stuur je de aangifte naar de cliënt. Voordat je de aangifte naar de Belastingdienst verstuurt moet de cliënt de aangifte accorderen. Je kunt de aangiften op verschillende manieren laten accorderen. 

 

8. Rapportage

 

Als je klaar bent met het uitwerken van de aangifte verstuur je de rapportage naar de cliënt. Het rapport dat wordt gegenereerd is de afsluiting van het aangiftetraject. Je kunt de fiscale rapportages eenvoudig bewerken met de fiscale rapportage tool en naar je eigen wensen aanpassen. In de fiscale rapportage tool voeg je alle aangiftegegevens en stamgegevens met één klik in. 

 

9. Uitstelregeling

 

Aangiften IB en Vpb moeten vóór een bepaalde datum ingeleverd zijn bij de Belastingdienst. Voor intermediairs is het niet haalbaar om alle aangiften van al hun cliënten vóór deze datum in te dienen. Daarom maken ze gebruik van de uitstelregeling. Door deze regeling kunnen ze het hele jaar door aangiften inleveren op basis van een inleverschema.

 

Beschikbare cursussen

Wil je een cursus volgen over een onderwerp van dit thema?